Tapahtuma ei ole enää voimassa.

Juuret pystymetässä -yleisöopastukset

Joensuu | Pohjois-Karjalan museo Hilma, Carelicum

Yleisöopastus Pohjois-Karjalan museo Hilman Juuret pystymetässä 100-vuotisjuhlanäyttelyyn. Opastus sisältyy pääsylipun hintaan.

Pohjois-Karjalan museo Hilman 100-vuotisjuhlanäyttelyn teemaksi on valittu metsä ja puu, sillä niiden merkitys Pohjois-Karjalan maakunnan ja koko Suomen historialle on kiistaton. Metsä ja puu ovat luoneet tänne teollisuutta ja tuotteita sekä yhä enenevässä määrin vapaa-ajan hyvinvointia.

Puun tärkeys raaka-aineena näkyy myös museon kokoelmassa, jonka perusta ovat sata vuotta sitten talteen kerätyt kirveet, pärepihdit, rukinlavat, tuohipullot ja -vakat ja monet muut puusta tehdyt tai puuntyöstöön tarkoitetut tarve-esineet. Juhlanäyttelyyn näille sympaattisille kansanesineille on rakennettu niiden ansaitsemat puitteet.

Kokoelmien harvinaisempia esineitä ovat metsästä saadut taikakalut sekä Suomen vanhin säilynyt moottorisaha. Muuttunutta metsätaloutta esittelevät metsätyökuvat eri vuosikymmeniltä. Nykyaikaisempia mutta edelleen metsään mieltyviä esineitä edustaa katsaus Pohjois-Karjalan partiolippukuntien huiveihin.

Kuva: Stefan de Batselier

Tapahtuma-ajat: 

  • to 17.8. klo 17–18
  • to 21.9. klo 17–18
  • to 19.10. klo 17–18
  • to 16.11. klo 17–18

Tapahtumapaikka: 

Pohjois-Karjalan museo Hilma, Carelicum

Sijaintikunta: 

Joensuu

Käyntiosoite: 

Koskikatu 5

Tapahtuman lisätiedot:

Lipunmyyjät: 

Pohjos-Karjalan museo

Puhelinnumero: 

050 520 2762

Osoite: